Hip Hop Hooray presents
  • Freestage

Wat is de Freestage?

Een groeiplatform waar opkomende, lokale, (vaak) onervaren artiesten kunnen aan deelnemen. Voor de aanvang van een event hebben artiesten de mogelijkheid zich in te schrijven voor onze Freestage. Hiervoor moeten ze een track naar keuze uploaden via het VI.BE platform. 

Een jury van erkende artiesten, producers, managers, bookingagents,… maken vervolgens hun selectie. Uit deze online preselectie worden 10 winnaars gekozen voor de live selectie. Deze selectie zal telkens live plaatsvinden bij een erkende Gentse werking/huis waar alle artiesten dezelfde kansen krijgen en er feedback wordt gegeven door de jury. Hier moeten ze dus drie nummers brengen in een professionele setting, met publiek en jury, waarna er feedback wordt gegeven. Bij iedere event proberen we zo een divers mogelijke jury te hebben die past bij het geplande event in de Chinastraat. Dit ook om de insteek en feedback zo hoog mogelijk te houden.

De winnende artiesten krijgen de mogelijkheid om een volwaardige, professionele show te beleven en te brengen in het voorprogramma van onze events. Deze beleving wordt versterkt door een fee van 150€ en promotionele aandacht op onze kanalen.  

 

Upcoming Freestage events:

03/02/23 ~ Miss Angel & Aminah + Gentse Feesten Freestage

Op vrijdag 3 februari om 19:30 vindt de live selectie van de Freestage plaats voor Miss Angel, Aminah en Starrlight, Bij de Vieze Gasten. De selectie wordt bepaald door onze jury: Miss Angel, Aminah en Jutta (Busker Agency). Van 21 december – 21 januari heb je de kans deel te nemen aan deze contest via VI.BE of de link. (rechts) LET OP!! Deze inschrijving gelden enkel voor vrouwelijke artiesten.  27 januari worden de geselecteerden bekend gemaakt, gecontacteerd per mail en vervolgens uitgenodigd om live 15 min aan tracks te brengen, 3 februari Bij de Vieze Gasten voor een publiek en jury. 

Let op dit event is met inkomtickets! Via deze link.

 

Succes!

05/02/23 ~ Cor + Souls of Mischief + Gentse Feesten Freestage

Op zondag 5 februari van 14:00 – 17:00 vindt de live selectie van de Freestage plaats voor Cor + Souls of Mischief + Gentse Feesten, in de Centrale. De selectie wordt bepaald door onze jury: Samoerai, Fatih en DJ Dysfunkshunal. Van 21 december – 21 januari heb je de kans deel te nemen aan deze contest via VI.BE of de link. (boven).  27 januari worden de geselecteerden bekend gemaakt, gecontacteerd per mail en vervolgens uitgenodigd om live 15 min aan tracks te brengen, 5 februari in De Centrale voor een publiek en jury. 

Dit event is gratis toegankelijk, zonder inschrijvingen. 

Succes!

"Wat ik echt wil bereiken is Niveau 4,
van Couleur Café."