Hip Hop Hooray presents
  • Freestage

Wat is de Freestage?

Een groeiplatform waar opkomende, lokale, (vaak) onervaren artiesten kunnen aan deelnemen. Voor de aanvang van een event hebben artiesten de mogelijkheid zich in te schrijven voor onze Freestage. Hiervoor moeten ze een track naar keuze uploaden via het VI.BE platform. 

Een jury van erkende artiesten, producers, managers, bookingagents,… maken vervolgens hun selectie. Uit deze online preselectie worden 10 winnaars gekozen voor de live selectie. Deze selectie zal telkens live plaatsvinden bij een erkende Gentse werking/huis waar alle artiesten dezelfde kansen krijgen en er feedback wordt gegeven door de jury. Hier moeten ze dus drie nummers brengen in een professionele setting, met publiek en jury, waarna er feedback wordt gegeven. Bij iedere event proberen we zo een divers mogelijke jury te hebben die past bij het geplande event in de Chinastraat. Dit ook om de insteek en feedback zo hoog mogelijk te houden.

De winnende artiesten krijgen de mogelijkheid om een volwaardige, professionele show te beleven en te brengen in het voorprogramma van onze events. Deze beleving wordt versterkt door een fee van 150€ en promotionele aandacht op onze kanalen.  

 

Upcoming Freestage events:

18/07 ~ The Sugar Hill Gang Ft. Melle Mel & Scorpio Freestage

Op maandag 18 juli vindt de live selectie van de Freestage plaats voor The Sugar Hill Gang ft. Melle Mel & Scorpio, in het baudelopark. De selectie wordt bepaald door onze jury: JereMiah, Kwame Mulzz & Jermain (NY) Van 1 juli – 13 juli heb je de kans deel te nemen aan deze contest via VI.BE en bovenstaande link. 15 juli worden de geselecteerden bekend gemaakt, gecontacteerd per mail en vervolgens uitgenodigd om live 4 tracks te brengen in het Baudelopark, tijdens de Gentse Feesten, voor een publiek en jury. Gekoppeld hieraan zal er een cypher plaatsvinden op het einde van de avond – hosted by Mixmonstermenno

"Wat ik echt wil bereiken is Niveau 4,
van Couleur Café."